Voor organisaties organisaties ˃ 500 medewerkers

Financiële problemen van medewerkers en de weerslag op uw bedrijf

Bedrijven krijgen steeds meer te maken met medewerkers die financiële problemen hebben. Door alert te zijn op signalen die kunnen wijzen op financiële problemen kunt u problemen van medewerkers eerder herkennen, erger voorkomen en wellicht oplossen. Financiële problemen kunnen o.a. leiden tot:

● Stress; ● Ziekteverzuim; ● Loonbeslag; ● Verzoek om een voorschot of lening; ● Geld lenen bij collegae; ● Vermoeden van of betrapt op diefstal/fraude; ● Vaak aan het telefoneren (met schuldeisers); ● Slechtere werkhouding/afwezig; ● Afgetobd/vermoeid/zorgelijk.

Dit kost u als werkgever geld! U hebt er dus alle belang bij de financiële problemen van een werknemer te herkennen en deze helpen oplossen, zodat ze niet verergeren. Moet, wil of kan ik me als werkgever bemoeien met de financiële problemen van mijn werkgever? Het antwoord is JA.

Eye for budget weet dat praten over geld op de werkvloer laagdrempelig wordt en dat u als werkgever ervoor moet zorgen dat medewerkers met allerhande vragen over financiën, bijvoorbeeld over hun persoonlijke financiële situatie of de belastingaangifte, terecht zouden kunnen bij een financieel deskundige budgetcoach. Vraag vandaag nog een adviesgesprek aan!