Hulp bij schulden voor re-integratie

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor iemand in de schulden komt. Vaak kan iemand hier niks aan doen, terwijl veel mensen wel op mensen met schulden neerkijken. Maar onthoud, iedereen kan in een situatie terecht komen waardoor u uw vaste lasten niet meer kan betalen!

Re-integratie is juist zo belangrijk omdat werkloosheid en schulden vaak hand in hand gaan. Het verlies van werk betekent vaak ook verlies van inkomen. Wanneer de gelijkblijvende vaste lasten te hoog zijn voor het inkomen, is er kans op schulden.

Ook kan financiële onrust een belemmering zijn om werk te vinden en vast te houden. Bij financiële onrust is er soms weinig motivatie om werk te zoeken, terwijl schuldeisers juist verwachten dat iemand meer inkomen gaat creëren. Tegelijkertijd kan het lastiger zijn om schulden aan te pakken als iemand geen werk heeft. Een vicieuze cirkel dus!

Dit kan er voor zorgen dat uw re-integratie flink vertraagd wordt, omdat de focus dan niet bij het werk ligt. Eye for budget biedt daarom ook hulp bij schulden. Door het oplossen van schulden zorgen wij namelijk voor dat u gemakkelijk kunt re-integreren.

Wat kunt u doen?

Het is belangrijk om uw financiële problemen bespreekbaar te maken. Hoe eerder u er bij bent, hoe meer problemen worden voorkomen. Vraag vandaag nog een gratis intakegesprek aan!