Budgetbeheer

Geeft u meer uit dan u aan geld binnenkrijgt? En komt u daardoor steeds weer in geldproblemen?

Wij bieden een oplossing voor die vervelende brievenbus vol rekeningen, aanmaningen en herinneringen. Wanneer u ook iets te vaak een bezoek heeft gehad van een deurwaarder, dan is wellicht de tijd rijp om het beheer van uw budget uit handen te geven. Budgetbeheer van Eye for budget kan ervoor zorgen dat alles weer netjes en op tijd betaald wordt en uw financiële situatie op orde komt, zodat u weer met een gerust hart uw deur en brievenbus kunt openen.

Budgetbeheer is opgericht om mensen in financiële onzekerheden en moeilijkheden bij te staan en te helpen weer zelfstandig verder te komen met hun eigen financiële middelen.  Door middel van een persoonlijk kennismakingsgesprek zullen wij samen met u de inkomsten en uitgaven doornemen. Daarnaast stellen wij samen met u een budgetplan op.

Enkele taken van de budgetbeheerder zijn:

  • Inventariseren van de inkomsten, uitgaven en schulden
  • Opstellen van een budgetplan
  • Openen van een beheerrekening
  • Informatie inwinnen bij diverse instanties
  • Uitvoeren van betaling zoals vermeld in het budgetplan
  • Afhandelen van de post
  • Maandelijkse rapportages schrijven

Wat is Budgetbeheer?

Bij budgetbeheer beheert iemand anders uw geld volgens een plan. De beheerder zorgt ervoor dat u niet meer uitgeeft dan wat er binnenkomt. Van een deel van wat er overblijft krijgt u om van te leven. Het grootste deel wordt echter gebruikt voor betaling van de vaste lasten of om mee te sparen. Er zijn drie soorten Budgetbeheer. In een persoonlijk gesprek vertellen wij u meer over Budgetbeheer.

Kosten van budgetbeheer:

Budgetbeheer kost geld en is toegespitst op uw persoonlijke situatie, en daardoor kunnen wij geen standaardprijs geven.  Dit is altijd nog goedkoper dan de oplopende verhogingen en boetes van uw rekeningen die u, door uw moeilijkheden, niet tijdig  kunt voldoen. Afhankelijk van uw situatie kost het u € 60,00 per maand exclusief 21% BTW en exclusief € 0,19 per km reiskostenvergoeding.  In sommige gevallen vergoedt de bijzondere bijstand de kosten. Door bezuinigingen zijn soms gemeenten minder bereid om de kosten voor budgetbeheer te vergoeden. De gemeente vergoedt dan bijvoorbeeld alleen budgetbeheer basis. U kunt er dan voor kiezen om de kosten zelf te betalen.

Duur van budgetbeheer:

Normaal gesproken maakt u 12 maanden gebruik van budgetbeheer. Bij een schuldregeling kan budgetbeheer verplicht zijn en wordt dan gedurende de looptijd van 36 maanden ingezet. Als u zelf betaalt dan beslist u uiteraard ook hoe lang u budgetbeheer afneemt.