Alternatief voor de BBZ

Ondernemen in loondienst?

Ondernemen in loondienst is hèt alternatief als je Bbz aanvraag is afgekeurd

Wat kun je doen als je aanvraag BBZ is afgewezen?

Accepteren dat je ondernemerschap stopt en dat  schuldhulpverlener de schulden gaat saneren. De komende 36 maanden ben je verplicht om flink te gaan solliciteren,  terwijl je inkomen wordt vastgesteld op het vrij te laten bedrag, ook wel genaamd  (VLTB). 

Met je vaardigheden en talent je toekomst als ondernemer veiligstellen door in loondienst te gaan werken in een (op te richten) Loondienst BV. Deze Vennootschap factureert de door jou gecreëerde omzet en fungeert voor jou als een normale werkgever zolang je in de schuldsanering zit ben je geen DGA (directeur grootaandeelhouder). Een deel van de winst in de vennootschap gaat naar je maandelijkse inkomen, waarbij je met je loon boven het VLTB je schulden aflost. Het eventuele overschot van de winst wordt gebruikt om de groei en continuïteit van de Vennootschap te bewerkstelligen.

De boekhouding en de loonadministratie wordt uitgevoerd door één van onze partners. Desgewenst ontvang je advies hoe je de onderneming optimaal kunt runnen . 

Deze oplossing is met een eenmanszaak of een eigen BV meestal niet mogelijk.

Wat als je nog geen aanvraag BBZ hebt gedaan?

Zet de alternatieven, BBZ versus Ondernemen in loondienst, naast elkaar en ontdek welke oplossing voor jou het beste uitwerkt. Kunnen wij je hierbij helpen? Zeker. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak>Doe het vandaag nog. 

Op weg naar een schuldenvrije toekomst

Ondernemen tijdens schuldsanering

Met Ondernemen tijdens Schuldsanering wordt er op maatwerk oplossing geboden, iedere situatie is anders. Maar in het kort komt het er op neer dat je wettelijk gezien een werknemer wordt. Praktisch gezien ben je nog steeds een ondernemer, die met hulp kan gaan ondernemen, zonder dat je het risico loopt om je uitkering en de schuldsanering kwijt te raken..

Schuldhulpverleners van de gemeente  houden er geen rekening mee dat het voor een groot deel van de zzp’ers niet mogelijk is om een vaste baan te vinden vanwege hun leeftijd of de markt waarin ze hun werkzaamheden verrichten. Die groep dwing je zo bijstand in.

Voor vele van deze zzp’ers geldt dat in loondienst nog niet de helft kan worden verdiend als zelfstandig ondernemer.

Ondernemen in loondienst in een (op te richten) Loondienst BV is een goed alternatief op weg naar een schuldenvrije toekomst.

Ondernemen in loondienst

Door jou keuze voor ondernemen in loondienst zorg je voor een oplossing die voor alle betrokkenen gunstig uitwerkt. De gemeente heeft als voordeel dat je bijstandsuitkering deels of geheel wegvalt. Schuldeisers hebben het voordeel dat er wellicht meer kan worden afgelost. En voor jouzelf is ondernemen in loondienst vaak de juiste weg om na voltooing van je schuldaflossing (meestal 36 maanden) gewoon verder werkt vanuit je BV, maar dan vanzelfsprekend als eigenaar.  

Kom in actie, demonstreer je ondernemerschap en maak een afspraak

Bent je toe
aan financiële rust?

Kom in actie, zet de eerste stap. Later zal je je deze dag nog goed herinneren en je afvragen waarom je zo lang hebt gewacht om je leven terug te krijgen.

Waarom Eye for budget?

  • Ruime ervaring in budgetcoaching, zowel rechtstreeks aan particulieren als via werkgevers voor hun werknemers;
  • Binnen 5 werkdagen een coach aan huis, online of op de werkvloer;
  • Ruim werkgebied in de Stadsregio Rotterdam (Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Westvoorne);
  • Gecertificeerde coaches;
  • Kundig en persoonlijk;
  • Levert maatwerk afgestemd op de organisatie;
  • Al meer dan 5 jaar dé kennispartner op het gebied van schuldhulpverlening, loonbeslag en oplossen van geldzorgen bij ondernemers en mensen in loondienst of met een uitkering.